Schitterende, uitvoerbare ideeën zag ik

Afgelopen twee weken zijn studenten, met wat hobbels op de weg, in gang geschoten en ik heb een serie aan sterke ideeën gezien. Super creatieve ideeën die wellicht op de langere termijn uitvoerbaar zijn en een stel die direct uitvoerbaar kunnen zijn.

Het is 1% inspiratie, daarna 99% transparantie wil je geld verdienen. Ideeën kan iedereen hebben, maar ze moeten een grond hebben vanwaar ze uitvoerbaar gedacht worden. Een slimme en effectief werkende student, Shehnaaz Liakathoesein, maakte een goede analyse die ik mocht publiceren.

Analyse van de markt

Trend 1 – Betaalbare luxe, elke dag opnieuw

Consumenten worden graag verwend – ook in 2020. Maar het grote verschil met het afgelopen decennium is dat de consumenten luxe willen vinden in betaalbare lekkernijen. Gedaan met onbetaalbare exclusiviteit. Luxe voor iedereen is in. Door onbetwiste chocoladeklassiekers om te vormen in single-bite concepten en door een twist van opwindende luxe toe te voegen, zullen consumenten dit als een momentje van verwennerij omarmen.

Trend 2 – Bewuster met ingrediënten

Tegen 2020 zullen consumenten zich veel bewuster worden van de grondstoffen die de aarde ons biedt. Ze zullen veel waarde hechten aan het hergebruiken van dingen die anders verloren zouden gaan. Ook in de gastronomie verwachten ze dat chefs duurzame ingrediënten gebruiken en voedselafval tot een minimum herleiden.

Trend 3 – Crafts + Technology = Craftific

Het vakmanschap en de vaardigheden van een chocolatier zullen in de nabije toekomst niet vervagen. Maar tegen 2020 zal technologie ook een belangrijk deel van ons leven uitmaken. En het zal een belangrijke bron van inspiratie worden voor alle culinaire ambachten in de toekomst – ook voor chocolatiers en voor consumenten. Craftific gaat over de combinatie van vakmanschap en technologie in nieuwe concepten.

Trend 4 – Mood food

Millennials ‘zijn wat ze eten’. Ze zijn ervan overtuigd dat voeding een belangrijke invloed heeft op hoe ze zich voelen en dat het mee hun humeur bepaalt. Ze zullen bijvoorbeeld op zoek gaan naar energie-opwekkende snacks, naar versnaperingen die hen een ontspannen gevoel geven, of hen simpelweg gelukkig maken.

Trend 5 – Gezond genieten

Genieten van iets heerlijks gaat hand in hand met iets goeds doen voor je lichaam. Consumenten gaan op zoek naar heerlijke creaties met verse, gezonde en voedzame ingrediënten. Enkele voorbeelden? Minder suiker. Vers fruit of zelfs groenten of kruiden integreren in je chocoladecreaties. Of werken met ingrediënten die een invloed hebben op ons welzijn, denk maar aan groene matchathee.Aan de hand van deze informatie zal ik onderzoeken wat het best in het plaatje van the chocolate company past en hoe dit succesvol uit zal pakken in de toekomst. 

Trend in chcoboosters land, wees bij de tijd.
Wees bij de tijd met je choco trend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: