Deze site was productief

maar het kan nog beter de komende schooljaren. We zijn gestart met deze website als onderdeel van het educatieve project van de Chocolate Company in december 2018. En sindsdien elke maand meer dan 200 bekijkers, dat is niet super veel, maar een start.

Het geeft ook aan de het originele idee van me nog niet goed geland is, danwel dat de site nog werk nodig heeft. Ook moeten we kijken naar de andere digitale media die ik ingezet heb. De twitter feed chcoboosters (https://twitter.com/chcoboosters) bracht veel studenten op ideeën. Het instagram account was nog wat rommelig…. En het instagram account dat we maakte rond de selectiefilmpjes kreeg onvoldoende aandacht, denk omdat we dat aan docenten en studenten niet voldoende uitgelegd hebben.

Doel: Als platform van uitwisseling tussen studenten.

Van oorsprong dacht ik dat de website het platform voor de uitwisseling van materiaal en updates van de team zou zijn. Dat werkte niet, omdat niet alles studenten handig zijn met tools en websites onderhouden.

Doel: Social media inzetten om te activeren.

Wat wel in de toekomst gaat werken is het Instagram account en via dat platform werken. Studenten en leerlingen gaven aan dat ze daar wel veel gebruik van zouden hebben gemaakt.

Doel: Digitale omgeving voor handouts en lesmateriaal

Mijn gedachte was dat deze website zou voorkomen dat docenten met printjes zouden moeten lopen en zo. Maar wat ik niet bedacht is dat op scholen er een LMS, leerlingen management systeem verplicht is voorgeschreven, dus dat het materiaal daar digitaal beschikbaar moet zijn. Deze website is dan louter als extra.

Doel: start informatie geven als achtergrond

Ook dacht ik dat om studenten een vliegende start te geven, het zou kunnen werken om hier alvast achtergrond materiaal te verstrekken. Dat heeft bij sommige klassen/studenten wel gewerkt. Het materiaal moet wel verder bijgewerkt worden en van updates worden voorzien, maar dat is geen probleem en leuk om te doen.

Multi inzetbaar, over school niveaus heen

Dat heeft goed gewerkt, dat kan verder uitgebouwd worden. Ik denk dan aan het laten werken van deeltijdstudenten met leerlingen van een middelbare school. Deeltijdstudenten werken al en kunnen leerlingen en studenten helpen inzicht te krijgen in hoe een organisatie naar plannen kijkt. Ook kan men zou ik denken voorselectie werk doen.

Eind conclusie

Deze lijst is nog niet volledig, de evaluatie van collega docenten zal ik er ook bij doen ter zijner tijd.

Rudolph Regter

WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: