Historie en Updates rond ChcoBoosters project

Opstart

Het project met de Chocolate Company maakte een start eind 2018, door een contact dat Nynke Sutherland had met die organisatie. Felipe van de Chocolate Company was direct enthousiast en heeft vaart gegeven door actief mee te denken. Een super start!

Rudolph Regter haakte in en is sindsdien materiaal rond chocolade aan het verzamelen. Hij maakte een start met deze website en zetten de diverse social media kanalen op. Inmiddels is er een volledig lesprogramma gemaakt rond het boosten van chocolade.

Samenwerkingen op dit moment

Het Lyceum Rotterdam

December 2018 deden we een activiteit over drie dagen met de leerlingen van het Lyceum Rotterdam. Die hebben met de Chocolate Company gewerkt en hebben in twee dagen een Business Model canvas gemaakt, een waardepropositie, een noodboard en nieuw product/markt combinatie. En deze gepresenteerd aan Meneer Troots en Rudolph Regter. Later nog aan de andere docenten en hun ouders in een leuke stand op de school. Lees er alles over op deze pagina.

De Hogeschool Rotterdam – Project 3 voor het 1e jaar.

Vanaf 4 maart 2019 start bij de Hogeschool Rotterdam het project. De Hogeschool werkt met onderwijs dat in een semester van twee keer vier weken kennis vakken aanbied die gedurende de acht weken in de praktijk worden gebracht in een project. Het ChcoBoosters project is die van het 3e semester, die loop in maart en april 2019. Meer updates hierover ga je vinden in deze blog en op de diverse social media: twitter, tumblr, instagram, pinterest, etc.

De Hogeschool Rotterdam – Afstuderen

De Chocolate Company is ook een opdrachtgever voor een afstudeerder. Rudolph Regter bracht een student in contact met de firma, omdat dit dacht het wel handig te zijn nog een extra ingang en support in de firma te hebben. Deze student is specialist op online gebied, dat past goed en is ook bereidt te helpen studenten support te geven.

De Hogeschool Rotterdam – Career Academy

Rudolph heeft geregeld dat studenten van de deeltijd betrokken raken. Dit zijn studenten die overdag werken en vaak al erg senior zijn in hun positie en al een aantal jaren werkervaring hebben. Bij uitstek geschikt om te helpen de beoordelingen mee te helpen doen. Mes snijdt aan twee kanten: de studenten krijgen inzicht in verschillende Go-to-Market plannen en scherpen daarmee het vak waar ze op dat moment mee bezig zijn, en docenten hebben een soort van eerste opinie over de stukken.

De Hogeschool Rotterdam – Business Booster

Een goed vriend van Rudolph heeft een eigen chocolade fabriek gestart in Rotterdam. Met zeer speciale chocolade, geen concurrent van de Chocolade Company. Ik zie een samenwerkingsverband kunnen ontstaan en met dit product nieuwe markten aan te boren. Rudolph vond een gemotiveerde en super actieve en slimme student bereid met een team van collega studenten een boost te geven aan deze firma. Lees meer over de firma waar ze mee bezig zijn bij deze link. Een recensie over Heinde & Verre zit hier.

Meer over de business booster en wat ze daar doen kan je lezen in deze blog de komende weken.

Heinde & Verre blokken chocolade sjiek verpakt.

WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: