Verdwenen Choco merken

Er zijn chocolade merken die je oma en opa nog goed kennen, maar jij niet meer. Hoe zou dat komen, welke product/markt combinatie hadden die merken die niet meer goed waren, niet meer werden verkocht?

Zo was er de Raider, ken je die? Dat waren twee smalle repen, een koekje met een laag caramel erop en chocola eromheen. Die bestaan nog steeds, maar nu onder de naam Twix. Een interessante marketing vraag.

Het antwoord is dat in 1968 het snoepgoed als Raider op de markt kwam in Engeland. Toen Raider later naar de Verenigde Staten ging werd voor de naam Twit gekozen. Dit om een betere marktpositionering te krijgen. (RR: ik vraag me af waarom dit beter is..) De naam Twit werd gekozen omdat het bestaat uit twee woorden twin en biscuits. Het werd een success in de VS en daarna werd de Twix naam wereldwijd ingevoerd.

Raider en Twix… zoek de verschillen….

Zoek anders ook nog eens op de geschiedenis van: Bensdorp, Blooker, Droste (van de beroemde flikken), Fosco, Kilt, Koetjesrepen, Kwatta, Ringers, Van Houten.

Baronie is begin jaren twintig van de vorige eeuw opgericht in Schiedam door drie partners. Bestaat dat nog?

Butterfinger is een “candybar” met vers gebrande pinda’s in chocolade….>>

Cadbury

Droste. Die maken per minuut 5256 pastilles, van die flikken

Guylian is typische Belgische chocolade. Het Belgische bedrijf is opgericht in 1960 door Guy Foubert. De pralines van Guylian worden wereldwijd. verkocht in meer dan 100 honderd landen Guylian is één van de tien best verkochte voorverpakte chocolademerken, vooral met feestdagen als Valentijn, Moederdag, Pasen en Kerstmis.

Green & Black’s

Hersheys

Milka. Van welk beest ook weer? En welke kleur? Over strakke merkbeleid gesproken….

Nestlé

Smarties. Het merk Smarties bestaat al erg lang. De oorsprong stamt uit 1882, toen werd door Rowntreess “Chocolate Beans” op de markt gebracht. In 1937 werd de naam Smarties voor het eerst gebruikt; het de chocolade bonen werden hernoemd naar “Smarties Chocolate Beans”. Ze zitten ook in McFlurry’s. Is dat niet een leuk product extension idee?

TCHO

Toblerone

Turo Rudi

Verkade

WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: