In het Choco Booster project werkend we samen. Hieronder de partners.

Chocolate Company

Chocolate Company is een echte familie en na jaren hard knokken voor de zaak is Toussaint nog steeds verbonden aan het bedrijf als productontwikkelaar. Zijn vrouw Mirjam, die hun eerste chocoladewinkel startte, heeft nu de dagelijkse leiding over het chocolade-atelier. Beiden zijn ook mede-eigenaar van zusterbedrijf Chocolate Company Retail, dat er voor zorgt dat we al dat heerlijks kunnen aanbieden in onze Chocolate Company Cafés door heel Nederland. Hier kun je lekker genieten van een heerlijke kop koffie, thee of chocolademelk in meer dan 50 smaken. Samen met een bombon, yummm!

De hogeschool heeft als onderwijsaanpak dat wat geleerd wordt direct omgezet wordt in de praktijk. Praktische betekend dat er een ritme is van acht weken met daarin vier vakken die kennis overbrengen en een project dat de kennis uit die vakken inzet voor een opdrachtgever. In het 3e semester, dat begin maart 2019 start zullen we een project doen met de Chocolate Company.

Voor het Lyceum is de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen erg belangrijk. De kunstvakken bij de opleiding kunst krijg je van docenten die zelf beeldend kunstenaar of vormgever zijn. Binnen de opleidingen wetenschap en ondernemen werken we samen met universiteiten en hogescholen waar we workshops en lezingen volgen.

Elke leerling van Het Lyceum Rotterdam maakt in de loop van de derde klas een keuze uit een viertal profielen.  Een keuzeprofiel bestaat uit drie delen. Er is een gemeenschappelijk deel dat voor alle profielen gelijk is, met daarin de kernvakken Nederlands, Engels en Wiskunde. Tenslotte is er een vrije ruimte. Daarin kies je vakken en projecten die te maken hebben met de richting die je gekozen hebt: kunst, wetenschap of ondernemen. 

De richting ondernemen is de link met dit Choco Boosters Project. Begin december 2018 werd er een link gelegd tussen Johan xyz en Rudolph Regter. Beide maakte een vliegende start voor samenwerking en op dinsdag de 18e december zullen de leerlingen van Het Lyceum te gast zijn op de hogeschool en we een start maken met een project. Ook een klas van het 1e jaar van de richting Global zal daar bij betrokken worden.

De Cocreators.club en .blog is een initiatief van Rudolph Regter, als vervolg op de Stichting Bridge die in 198? werd opgericht. Dit was in de studententijd van Rudolph die een brug wilde maken tussen het bedrijfsleven en de Universitaire wereld. De partners daarin waren de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit en de Kamer van Koophandel. Jaren later wil Rudolph dit weer doen, nu met als partners o.a. de Hogeschool Rotterdam, de Karel de Hogeschool in Antwerpen en het bedrijfsleven in Europa of verder.